Situatie sinds 15 maart, paracetamol of ibuprofen


Situatie sinds 15 maart
Situatie omtrent de Coronavirus is sinds gisteren is aanzienlijk veranderd, dit hebben we kunnen lezen en zien op de tv.
De scholen, dagbestedingen enzovoorts zijn dan eindelijk ‘allemaal’ dicht, in sommige gevallen moeten de scholen opvang regelen voor de kinderen van mensen die in de zorg of iets dergelijks werken.
Ze zijn in Den Haag zelfs een stukje verder gegaan dan alleen de scholen te sluiten, de horeca moet hier ook aan geloven… Alleen bezorgdiensten mogen hun werk nog doen, maar dan natuurlijk wel volgens de RIVM-beleid.
Wat ik wel heel erg vond is dat de horeca ongeveer een half uur van tevoren hebben gehoord dat ze om 18 uur moeten sluiten, ik had dan zelf een uur extra gedaan want in die uur tijd verandert er weinig aan de situatie die op dat moment daar speelt.
Nu las ik wel dat ze op sommige plaatsen niet heel streng waren en dat ze precies om 18 uur moesten sluiten, maar of het overal zo was heb ik eerlijk gezegd geen idee.
Je zou maar net om 17.50 uur je gerecht voor de neus gekregen hebben, dan mag je wel heel snel gaan eten.
Hier in de provincies Groningen en Drenthe gaan de bussen vanaf morgen volgens de zaterdag dienstregeling rijden, de zondagen blijft zoals het was.

Paracetamol of Ibuprofen?
Op het AD.nl stond er een stuk geschreven over ibuprofen, dat er in Frankerijk wordt gezegd dat het de virusinfectie zou verergeren en dus afgeraden omdat te gebruiken.
Zover willen ze (CBG) hier in Nederland niet gaan, maar ze adviseren wel om vooral gebruik te maken van paracetamol, in verband met maag en nierklachten wat de ibuprofen kan veroorzaken.
Hmmmm, leven deze mensen van de CBG onder een steen? Hier in Groningen kun je nauwelijks tot geen paracetamol meer krijgen bij de drogisterijen…. Je gaat dan toch automatisch voor de ibuprofen, aangezien je toch graag pijnstillers in huis hebt.
Ja zelfs op pijnstillers wordt er gehamsterd…

Hamsteren!!!
Nee, ik hamster nog steeds niet en dat kan ook nog steeds niet, want dat doen andere mensen wel, waardoor er nog steeds lege schappen zijn.
Maak ik mij zorgen qua eten? Jawel, wel een beetje, omdat er angst is dat de winkels binnenkort moeten sluiten, maar tijd zal het leren.

Nu hebben we een kapper hier in Groningen, die zijn salons sluit vanwege de Caronavirus…
Is natuurlijk zijn eigen keuze, maar deze spoort ook andere kapsalons aan om te gaan sluiten, er moet volgens hem één lijn hierin komen.
Ieder heeft zijn eigen keus hier natuurlijk in!
Ook de kappersbranchevereniging ANKO roept op, om vanaf morgen te sluiten.
Maar als je dan ook nog zegt dat je verwacht dat de winkels binnenkort ook gaan sluiten, dan ben je de boel qua hamsteren alleen maar aan het aanmoedigen… Dit terwijl de Burgermeester van Groningen aan de Groningers vraagt om rustig te blijven en om niet te gaan hamsteren.










Reacties

Populaire posts van deze blog

Aangepaste tijden voor bedrijven en winkels :-(

Als de dood voor de dood, en het gaat nog maanden duren.

Bang